Završen je i treći i poslednji vikend

Završen je i treći i poslednji vikend u 2017 godini odigravanjem 5 i 6 kola futsal šampionata Vojvodine za 2017/18 godinu. Nastavak je planiran za februar 2018 godine. U prelepoj sportskoj hali u Bajmoku nastupillo je šest ekipa koje su prikazale veoma lep i kvalitetan fudbal. 
Naše kadetkinje (2003 godište) su prve izašle na teren i u odmeravanju snaga sa veoma poletnom ali ujedno i mladom ekipom Indjije nisu imali previše problema. Veoma rano su golovima Adrijane Derviši i Maše Milošević došli u vodjstvo i sigurnom igrom do kraja stigli do ubedljivih 6:1. U drugom poluvremenu u listu strelaca su se upisale još po jednom Adrijana Derviši i Maša Milošević a sem njih mrežu su zatresle i Mira Kanarić i Bojana Glumac.
Vošine pionirke (2005 godište) kao po običaju krenule su furiozno u utakmici protiv Stajićeva. Iako najmlađa ekipa na turniru, svojom borbenošću i fudbalskim umećem veoma lako izlaze na kraj sa svima bez obzira na uzrasnu kategoriju. Golovima Milice Stojić (2), Tare Blečić (2), Katarine Andrić (2), Vanje Krivokapić (1), Anje Medić (1), Jelene Grujić (1) i Olivere Arsenin (1) napunile su do vrha mrežu simpatičnih rivalki.
U derbiju dana sastale su se dve ekipe koje su pre početka slovile za najveće favorite – Vojvodina i Zemun. Bilo je ovo utakmica prepuna žustrih startova i šuteva na gol. Pobeda je i jednima i drugima garantovala prolaz u superfinale a poraz dosta problema u nastavku šampionata. Taktike obe ekipe potpuno iste – sačuvati svoj gol po svaku cenu a ako se nešto ukaže u napadu – pokušati iskoristiti. I na kraju su svi pomalo bili uskraćeni za jednu lepu fudbalsku predstavu koju ove dve ekipe svakako mogu da priušte.
I na kraju u najlepšoj utakmici dana naše pionirke su podelile bodove sa subotičkim Spartakom. U 11 minuti Milica Stojić prelepim šutem dovodi novosadjanke do prednosti ali je radost kratko trajala. Za nepunih 60 sekundi Jovana Gabrić nakon nekoliko naših nesmotrenih poteza u odbrani loptu smešta iza leđa Jovane Đukić i poravnava rezultat na 1:1! Do kraja utakmice Vošine princeze su imale loptu više u nogama, bile ozbiljnije ali i nedovoljno konkretne tako da se rezultat više nije menjao. Ovim nerešenim rezultatom su umanjile svoje šanse za borbu za titulu, ali ne treba zaboraviti ni da je lopta okrugla i da se u fudbalu čuda ipak često događaju