Održan je i drugi takmičarski dan prvenstva

Održan je i drugi takmičarski dan prvenstva Vojvodine u futsalu za devojčice u Budisavi. U prvoj utakmici voljom žreba sastale su se naše dve selekcije 2003/04 protiv 2005/06 godišta. Utakmica u kojoj su bile uzavrele emocije – za koga navijati? Za starije koje slove za glavne favorite turnira ili za mlađe koje su svakako svetla budućnost kluba. Na samom početku utakmice sa više žara i daleko većom motivacijom ulaze naše pionirke dok kadetkinje daleko mirnije i prilično obazrive u svakom duelu sa svojim mladjim saigračicama pokušavaju da kroz pas igru bez kontakta dođu u gol-šansu. Uprkos veoma čudnoj utakmici koja je već mnogo puta odigrana na treningu, meč za bodove je već nešto drugo. I na kraju 0:0, po svemu viđenom i najpoštenija solucija. A kada su u pitanju glavne akterke, epitet igrača utakmice svakako je ponela Jovana Đukić golmanka generacije 2005/06.
U četvrtom kolu naše pionirke sastale su se sa veoma kvalitenom ekipom Zemuna. Ispražnjene nakon utakmice sa kadetkinjama nisu imale dovoljno snage da se ravnopravno suprostave Zemunkama, mada ni jednog trenutka ne želimo da umanjimo zasluženu pobedu gošći. Samo na momente su naše devojčice prikazale svoj raskošni talenat, ali ne treba tugovati, njihovo vreme tek dolazi. Mijatović Anja je bila strelac oba gola ali to nije bilo dovoljno, sem za častan poraz 2:6.
Tek u poslednjoj utakmici su se Vošine kadetkinje trgle iz sna i zaigrale onako kako se od njih i očekuje. Ekipa Stajićeva 2017 nije dugo mogla da izdrži pritisak i raspucane novosadjanke su vrlo brzo postavile stvari na svoje mesto. Golovima: Milice Beronje (4), Bojane Glumac (2), Andrijane Derviši (1), Maše Milošević (1) i Anastasije (1) i Natalije Vuksanović (1) ubedljivo savladale gošće sa 10:0.
Sledećeg vikenda se nastavlja prvenstvo (5 i 6 kolo) u Bajmoku!