Počelo je i ovogodišnje prvenstvo Vojvodine

Počelo je i ovogodišnje prvenstvo Vojvodine za devojčice rođene 2003 godine i mlađe. Očekivanja ista! Ponoviti rezultate iz sezona 2013/14, 2014/15, 2015/16 i 2015/16 – što znači biti šampion. Ni manje, ni više. Od ove godine Uprava kluba se odlučila da se u takmičenje uključi sa dve ekipe, 2003 i 2004 godište pod imenom Vojvodine i sa godištima 2005 i 2006 pod imenom Bistrice. Koliko je ovaj potez bio dobar pokazali su i rezultati sa prvog takmičarskog dana i nakon dva odigrana kola na čelu tabele se nalaze naše dve ekipe. Od straijih pionirki se doduše očekivalo više, tako da je remi sa Spartakom itekako zaboleo. Ali krenimo redom.
Prve na teren istrčale su igračice Voše i sastale se sa veoma kvalitetnom ekipom Zemuna. Kao kuriozitet je i činjenica da su se ove dve ekipe sastale samo dan ranije na međunarodnom turniru u Pljevljima. U pitanju je bilo 2002 godište i naše damice bile su uspešnije i meč rešile u svoju korist rezultatom 1:0. U Inđiji početak utakmice pripao je gošćama koje su delovale mnogo angažovanije i motivisanije ali onda je proradio tandem Bojana Glumac – Adrijana Derviši i za nepunih pet minuta bilo je već 2:0. Kada se očekivala kanonada golova usledio je hladan tuš i gošće smanjuju na 2:1. Ponovo počinje ista slika kao sa početka utakmice i ponovo isti scenario za drugo poluvreme. Dve povezane akcije, isti tandem, dva nova gola i konačnih 4:1!
Po programu treća utakmica dana je bila između Spartaka i debitantkinja iz Novog Sada. Sve prognoze u gradskoj hali u Indjiji išle su u prilog Subotičankama. Početak utakmice je nagoveštavao dominaciju Spartaka i gol je visio u vazduhu a onda jedna kontra u kojoj je glavni akter Anja Mijatović i 1:0 za naše mlađe pionirke. Još se radost na klupi nije ni stišala a Olivera Arsenin preciznim udarcem sa distance povećava vođstvo na 2:0. Do kraja poluvremna gošće su uspele da smanje na 2:1 ali to nije bilo dovoljno za ozbiljniju promenu. Nastavak igre je doneo rapsodiju u crvenom i vrlo brzo na semaforu je bilo 5:2. Golove su postigle Olivere Arsenić (1) i Milice Stojić (2).
Neki put problem može da bude i navika. Naše starije prvotimke su nas navikle na pobede i kada se to ne desi – skoro nas naljute! Od utakmice sa Spartakom od koje se očekivala sigurna pobeda a posebno nakon blistave pobede naših mlađih pionirki nad istim rivalom desilo se čudo. Spartak siguran, samouveren a Voša opuštena i potpuno nezainteresovana. Svakog minuta očekivao se gol koji bi postavio stvari na svoje mesto a od njega ni traga. I nema tu šta više da se piše – Spartak osvojio bod a novosadjanke izgubile dva boda bez borbe. Nadamo se da je ovo samo prolazna slabost i da će nas naše fudbalerke već sledećeg vikenda obradovati, jer u kvalitet Adrijane Derviši, Bojane Glumac, Jane Boroje, Milice Beronje, Maše Milošević, Mirjane Kanarić kao i Anastasije i Natalije Vuksanović ne sumnjamo. Zato glavu gore i idemo dalje.
I na kraju šlag na tortu! Silno motivisane mladje pionirke kao osice od prvog sudijskog zvižduka kreću ka golu domaće ekipe ŽFK „Inđije“. Rezultat se ni jednog trenutka nije dovodio u pitanje. Po dva gola postigle su Olivera Arsenin, Jelena Grujić i Milica Stojić a Vanja Krivokapić i Anja Mijatović su se po jednom upisali u listu strelaca. Veliki doprinos pobedi od 8:0 dale su i: Jovana Đukić, Teodora Trivić, Katarina Andrić Anja Medić i Lara Backović.
Velike čestitke za današnji trud zaslužuje i trener Miloš Savić koji je ukupno 120 minuta vodio svoje ekipe!