Danas, 24. maja, na stadionu FK Vojvodina

LIGA NOVOSADSKIH OSNOVNIH ŠKOLA: POZNATI POLUFINALISTI

Danas, 24. maja, na stadionu FK Vojvodina odigrane su utakmice osmine finala i čevrtfinala projekta Jedan za sve- Liga novosadskih osnovnih škola.

U čevrtinu finala plasiralo se 8 novosadskih osnovnih škola, a mesto u polufinalu su izborile sledeće škole: OŠ ,,Nikola Tesla’’, OŠ ,,Petefi Šandor’’, OŠ ,,Prva vojvođanska brigada’’ i OŠ ,,Đorđe Natošević. 

Timovi su u odličnoj i pozitivnoj atmosferi odigrali utakmice, a igrače su sa tribina bodrili roditelji, nastavnici i drugari iz škole.

Sutra, 25. maja u 17h na stadionu Karađorđe održaće se Final Four turnir, koji ujedno predstavlja i završetak projekta Jedan za sve- Liga novosadskih osnovnih škola. Ulaz na stadion je besplatan, a pozivaju se svi ljubitelji dobrog fudbala, poštovaoci fer-plej igre i svi oni koji žele da podrže ove sjajne takmičare da dođu na stadion da navijaju i svojim prisustvom ulepšaju ovaj događaj.

Projekat Jedan za sve- Liga novosadskih osnovnih škola organizovali su Fudbalski klub Vojvodina i Grad Novi Sad, a projekat je imao za cilj da edukuje decu o vrednostima modernog fudbala, odnosno fer-pleju i inkluziji, pa je tako svaki tim koji je učestvovao u svom sastavu imao najmanje 2 devojčice, a njima su podršku pružale članice ŽFK Vojvodina. U projektu su učestvovale 24 novosadske osnovne škole.

Ovo je prvi projekat ovakvog tipa koji je održan u Novom Sadu. što pokazuje da grad podržava inovativnost i promoviše evropske vrednosti kroz očuvanje lokalnog nasleđa i tradicije.